a-ha konsert i Oslo Spektrum

Selv en svært kald november dag, varmet godt tirsdag 30. november. a-ha hadde sin første av de fire siste konsertene sine. Da jeg hadde ståplassbilletter, møtte jeg opp i god tid. Ville ha en god plass. Men selv godt kledd, er det kaldt å vente i 45 minutter i -12ºC.

For et fullsatt publikum i Oslo Spektrum holdt a-ha det gående i nesten to timer. God steming. Med plass helt inn til sikkerhetsgjerdet og to meter fra scenen blei denne konserten en flott opplevelse.

a-ha startet med The Sun Always Shines On TV og fortsatte med Move to Memphis. Deretter gikk det slag i slag (se full spillliste nederst i innlegget). Publikum sang og klappet med. Allsangen til Hunting High And Low kunne nok kanskje vært bedre. Mange Furuholmen prøvde å få oss publikum til å synge høyere og “truet” med å sensurere bort alle som ikke sang i DVD utgaven av konserten. Men god allsang blei det også. Ingenting slår The Living Daylights hvor publikum synger etter at a-ha har gått av scenen, til de entrer igjen for å synge sangen som startet det hele, nemlig Take On Me. I et midtparti hadde de en aukustisk del med en 3-4 sanger.

Lysshowet fungerer veldig bra og med den tilhørende videoveggen med en mix av ferdig innspilt materiale og live fra salen, komplementerer dette visuelle utrykket med låtene a-ha framfører på scenen.

Det virket som om Morten Harket hadde litt problemer med lyden i egen monitor uten at det gikk ut over prestasjonene hans. Harket kan fremdeles synge. Paal Waaktaar-Savoy minner meg om en som lett kunne passet inn i The Beatles (i alle fall utseende messig).

For meg var denne konserten en flott oppvarming til den aller siste lørdag 4. desember. Gleder meg til den, og da sitter nok allsang 100%. Vil tro salen en full av hardbarka a-ha fans den kvelden.

Klikk for stort bilde.

Foto: Frank Eivind Rundholt – Creative Commons by-nc-sa

   

   

   

   

   

 

 

5 thoughts on “a-ha konsert i Oslo Spektrum

 • 01/12/2010 at 14:54
  Permalink

  Kjempebra bilder!
  Jeg skal på konserten til lørdag, og gleder meg STORT!
  Er det ok om jeg låner et bilde eller to (linker selvfølgelig til din blogg).
  :)

  Reply
  • 01/12/2010 at 18:26
   Permalink

   Du kan selvsagt låne bilder. Fint at andre kan bruke dem.

   Jeg skal på konserten til lørdag også, gleder meg.

   Reply
 • 01/12/2010 at 19:43
  Permalink

  Kjempegode bilder!
  Kan jeg stille et par små spørsmål? Stemmer det at konserten starter 20:30 i stedet for 19:30? Mener jeg leste det på a-ha.com.. Og når åpnet dørene?
  Antar at vanlig kompaktkamera er ok til lørdag også, vet du noe mer rundt det?
  Og tør jeg spørre hva slags kamera du har brukt på bildene? Jeg er imponert :)

  Reply
  • 01/12/2010 at 20:35
   Permalink

   Ja, konserten startet 20.30. Dørene blei åpnet ca. halv-sju.

   Når det gjelder kamera, så går nok kompaktkamera fint på lørdag også. Bildene jeg tok i går blei tatt med et Samsung WB2000 kompaktkamera. Takk for at du likte bildene. Synes mange av dem blei veldig gode.

   Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.