Anmeldelse: Wall Street (Blu-ray)

Året er 1987 og vi er på slutten av jappetiden. Alt handlet om penger. Tjene penger, mye penger, NÅ. Filmen Wall Street som er laget av Oliver Stone viser dette på en god måte.

Det går ikke så veldig godt for Bud Fox (Charlie Sheen) som jobber i et megler firma. Fox tar kontakt med Gordon Gekko (Michael Douglas) som er stor innen finansverdenen og gjør det veldig godt. Men det er ikke bare rent mel i posene til Gekko. Gekko tar Fox under sine vinger og sagte men sikkert får Fox mer penger mellom hendene. Han får en luksusleilighet og elskerinne, men må tilgjengjeld ta dritt jobbene for Gekko. Med andre ord alt som er på kant med loven. Ting slår tilbake på Fox når også familien hans blir rammet.

Wall Street er en knall god drama film. Den er spennende og har godt skuespillerarbeid. Et godt bevis på dette er at Wall Street (1987) blant annet vant en Oscar for Beste hovedrolle ved Michael Douglas i 1988 og han fikk også en Golden Globe i samme kategori.

Jeg så filmen igjen på Blu-ray. Til tross for sine 23 år, er bildekvaliteten veldig god.

For dere som ikke har sett Wall Street ennå, så kan denne filmen anbefales på det varmeste.

Orginal tittel: Wall Street
Utgitt: 1987
Sjanger: Drama
Regi: Oliver Stone
Manus: Oliver Stone & Stanley Weiser
Skuespillere: Michael Douglas, Charlie Sheen, Martin Sheen, Daryl Hannah, Sean Young, John C. McGinley, Hal Holbrook, Terrance Stamp

One thought on “Anmeldelse: Wall Street (Blu-ray)

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.