Tidssignalet forsvinner

Det er en slutt for alt. For en stund siden hørte jeg tidssignalet på radio. Siden det blir spilt av på formiddagen, er det ikke ofte jeg får det med meg. Og da jeg hørte det, tenkte jeg: Har ikke tidssignalet utspilt sin rolle?

Det var en tid da NRK var enerådende i eteren og alle stilte klokka si etter dem. NRK var punkligheten selv. Men hva nå? Det er faktisk bare FM radioen som kan gi deg rett klokkeslett. Ved bruk av DAB-radio er det gjerne et sekund eller to forsinkelse, mens det på nettradio for kan bli 30 sekunder eller mer. Å stille klokka etter radioen i vår moderne teknologiske verden blir dermed vanskelig. Rett tid er ikke rett tid lenger.

Jeg kom over en artikkel på NRK.no for en ukes tid siden, og der sto det at tidsignalet vil forsvinne fra radioen. Men det er ennå ikke fastsatt noen dato for siste “sending“. På jakobarvola.com kan du høre tidssignalet hvis du har glemt hvordan det høres ut.

Å miste tidssignalet fra radioen vil kanskje ikke bli noe stort savn, kan jo alltids stille klokka etter Dagsrevyen, selv om det sikkert ikke er helt nøyaktig det heller. Lenge leve FM-radioen og tidssignalet!

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: