RiksTV VOD – Alltid Underholdning

RiksTV snakket allerede i 2008 om at de ville ha en egen VOD-tjeneste (Video On Demand). Slik de ordla seg den gang, virket det som at denne tjenesten var nært forestående. Men lite skjedde. Høsten 2009 fikk jeg nytt programkort fra RiksTV som var klargjort for den kommende filmtjenesten. Men fremdeles var det lite som skjedde, fram til mai 2010.

I slutten av mai kom en etterlengtet oppdatering til Grundig 8860 PVR som bland annet ga mulighet for serieopptak og VOD-tjenesten blei aktivert. Men denne oppdateringer er bare tilgjengelig i Oslo og Akershus.

Via AVForum.no fikk jeg nyss om at RiksTV ville ha tak i personer som kunne tenke seg å teste ut VOD-tjenesten gratis i tre måneder mot å svare på en spørreundersøkelse i forbindelse med testinga. Så nå har jeg testet tjenesten i en månedstid.

RiksTV har ikke oppgitt noen pris for tjenesten, ei heller når det skal landseres. Men siden den er på uttesting for spesielt utvalgte i sommer, vil jeg kanskje tro at tjenesten vil være tilgjengelig for alle i løpet av høsten. I tillegg kommer RiksTV med flere nye kanaler til høsten, men også disse er ennå ukjente.

RiksTV sin VOD-tjeneste – Alltid Underholdning – er en såkalt push-VOD-tjeneste. Det vil si at filmer lastes ned til Grundig 8860 når du har valgt å aktivere denne tjenesten. Tjenesten kan aktiveres, selv om du ikke abonnerer på den. Du vil da bare kunne se trailere for filmer som ha det. Ved aktivering av tjenesten blir halvparten av harddisk kapasiteten beslaglagt til tjenesten. Så det kan hende du må slette en del gamle opptak for å få plass.

Siden tjenesten bruker ledig kapasitet om natten (ikke alle kanaler sender da) tar det ca. en uke før alle filmene er lastet ned. Hvis mottakerforholdene er dårlige kan det ta noe lenger tid.

De aller fleste filmene er i SD og bildekvaliteten er veldig god. Kun tre av filmene er i HD og her er selvfølgelig bildekvaliteten enda bedre. De fleste av filmene har 5.1 surround som virker veldig bra på filmene jeg har sett. Resten er i stereo. Filmene er tekstet på norsk.

Filmene er delt inn i følgende kategorier: Action/thriller, Drama, Komedie, Dokumentar, Barn og Voksen (denne er passordbeskyttet). Det er ca. 90 filmer fordelt på de forskjellige kategoriene. Jeg ser en god del film til vanlig. Kjøper mange filmer, leier på Zune video store (Xbox 360) og CDon, og bruker Voddler. Filmene hos RiksTV synes jeg er varierte, noe nytt, noe gammelt og noe litt smalt. Altså en bra blanding. I menyen vil man også se Premiere som lister opp de siste filmene som nylig er lastet ned, mens Kommer snart viser filmer som er i ferd med å lastes ned eller som snart vil bli gjort klar for nedlasting.

Filmene har en utløpsdato. Siden RiksTV har fotalt lite om tjenesten (nærmest ingenting), kan det ut i fra utløpsdatoene se ut til at halvparten av filmene byttes ut hver måned. Det betyr at en film vil tilgjengelig i ca. to måneder før den byttes med en annen film. Dette er bare antakelser fra min side.

Min test av tjenesten har stort sett gått greit. Av og til har det vært litt etterslep i menyene og noen ganger har det tatt litt lang tid før VOD-tjenesten har startet opp. Men alt i alt, en god opplevelse. Jeg hadde vel også sett det ønskelig at flere av filmene var i HD.

Det store spørsmålet er hva RiksTV vil ta for denne tjenesten. Sett i lys at jeg nå tester den i tre måneder gratis, så er jeg fantastisk fornøyd med tjenesten slik den er nå. Ideelt sett burde ikke RiksTV ta mer enn 99 kr i måneden for tjenesten. Men jeg kan nok tenke meg at de fort tar både 149 eller 199 kroner. Det sist nevnte beløpet blir nok for mye for min del. Ikke fordi prisen i seg selv er høy, men fordi jeg har tilgang til mange gratis filmer via Voddler og kan leie hva jeg vil på Xbox 360 eller CDon. Med RiksTV sin Alltid Undholdning blir vi pushet 90 filmer som vi ikke kan velge selv, og dermed bør ikke prisen være alt for høy. Dessuten har jo RiksTV TV2 Film i sin programpakke som bare sender filmer, og da bør Alltid Underholdning by på noe mer til en grei pris. Hvis ikke er det andre måter å se film på.

I oppdateringen som kom i slutten av mai, blei også nettverkskontakten i Grundig 8860 aktivert. Det hadde jo vært flott om RiksTV ville ta den i bruk i sin filmtjeneste. Den kunne bli brukt til å la filmene lastes ned fra internett eller streames. Ved å streame filmene slipper man å bruke halve harddisken til å lagre filmer på, som jeg faktisk synes er det som er direkte negativt med tjenesten fra RiksTV.

Så blir det jo spennende å se da, når den endelige tjenesten landseres for allmuen og hva RiksTV vil ta for sin filmtjeneste Alltid Underholdning. Alt i alt synes jeg testinga av tjenesten har vært en god opplevelse. Om jeg fortsetter å bruke tjenesten når min prøveperiode er over, står og faller på prisen RiksTV setter på tjenesten.

Under kan du se en video jeg har lagt som viser menyene i Alltid Underholdning.

4 thoughts on “RiksTV VOD – Alltid Underholdning

  • 08/09/2010 at 14:27
    Permalink

    Hei Frank Eivind

    Det var et veldig bra innlegg om Alltid Underholdning! Nå kan jeg ikke kommentere det du har skrevet, men hyggelig at du ser ut til å like tjenesten.

    Jeg er direktør for produkt og forrentingsutvikling i RiksTV.

    Reply
    • 08/09/2010 at 19:17
      Permalink

      Jeg er godt fornøyd. Er mest spent på hva prisen for tjenesten blir og hadde kanskje håpet på at mer av innholdet var i HD.

      Reply
  • Pingback: Nye kanaler på RiksTV inkludert SVT1 og SVT2 | Frank Eivinds verden

  • 03/01/2011 at 23:26
    Permalink

    RiksTV sin filmtjeneste Alltid Underholdning blei lansert i begynnelsen av desember 2010. Den koseter 150 kroner/mnd. Det vil være rundt 100 filmer tilgjengelige til en hver tid, og disse vil bli byttet ut med gjevne mellomrom. Filmene vil ligge på PVR i opp til fire måneder.

    Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.