Sølte Cola på PCen

cola_pc_01

Det måtte vel skje en eller annen gang. I dag klarte jeg nemlig å velte et glass med Cola over den bærbare PCen. Og for de som lurer, et glass Cola inneholder veldig mye Cola når det renner ut over bordet, PCen og gulvet.

Nå har jeg vært PC eier i 10 år og hadde Amiga i 8 år før det. På disse 18 årene har jeg faktisk aldri sølt så mye som en dråpe på tastatur/PC/Amiga. Det i seg selv er nærmest en god prestasjon. Mange vil nok kjenne seg igjen i det jeg klarte i ettermiddag.

Først  tørket jeg bord og gulv, så PC. Skrudde den fra hverandre så mye jeg kunne. Tørket, og vasket litt med en fuktig klut. Deretter var det bare å vente på at det skulle tørke. Prøve jo å slå den på. Men den startet ikke. Et godt tegn var at det i alle fall lyste på Power-knappet når jeg trykket på den, så det var strøm i PCen.

Etter vel tre timer fikk jeg den til å starte. Men litt småproblemer har jeg ennå. Lyden ser foreløpig ut til å være borte, men den trenger jeg ikke i kveld. Ellers så sliter END-tasten litt. Slitsom når jeg går inn på en nettside og den automatisk hopper til bunnen av sida. Så foreløpig har jeg bare fjernet END-tasten.

Har jeg lært noe av dette? Neppe. Jeg kommer fremdeles til å ha drikke ved siden av PCen, og ser samtidig verdien av å ta backup av det man har på PCen (noe jeg faktisk gjør, sånn av og til i alle fall). For det kan jo hende at det går rett vest neste gang uhellet er ute.

cola_pc_02

6 thoughts on “Sølte Cola på PCen

 • 05/10/2009 at 22:19
  Permalink

  Du har vel lært at du ikke skal ha mat og drikke ved dataen.
  Alle har vel hørt den lærdommen,men er vel få som følger den.
  .-= ikr – blog ..Norgeskart! =-.

  Reply
 • 05/10/2009 at 21:05
  Permalink

  Jeg er jo klar over det. Men jeg kan jo ikke gå fra bordet/PC pulten hver gang jeg skal drikke. Det blir jo for slitsomt.

  Reply
 • Pingback: Asus Eee PC 1005PE - Test av mini PC | Frank Eivinds verden

 • 19/04/2010 at 13:56
  Permalink

  Hvor lang tid tok det før lyden kom tilbake??
  Har gjort akkurat det samme, og har helt samme PC. Men jeg sølte vann, og det er kun lyden som har forsvunnet – sårt savnet…

  Reply
 • 19/04/2010 at 16:15
  Permalink

  @BareSilje Lyden kom aldri tilbake, men det fungerte heldigvis med høretelefoner. Nå, etter ca. et halvt år, nekter den å starte, så jeg har kjøpt meg en miniPC i steden for.

  Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: