The Gathering – En tradisjonspåske for mange

For mange er The Gathering i Vikingskipet på Hamar blitt en viktig påsketradisjon.  Selv har jeg aldri vært på The Gathering, men hadde jeg vært noen år yngre, kunne det nok ha frista.

Hvem sier at data ikke er sosialt? Med 5200 mennesker samlet i et vikingship er det vel ingen tvil om at sosialt, det er det. De fleste vil nok likevel bruke MSN, Facebook, Twitter eller andre former for elektronisk komunnikasjon. Det viktigste er vel kanskje at man stifter nye bekjentskaper og kan drive på med det man liker aller best, nemlig data.

I fjor var det store temaet moms på The Gathering, hvor de først blei ilagt og måtte betale moms, før de i august fikk momsfritak. I år vil det være fokus på teknologien rundt fildeling og til VG.no sier Simon Valvik (pressetalsmann for The Gathering):

Fredag er den store fildelingsdagen. På programmet står blant annet den norske dokumentarfilmen “Urospredere“. Den forteller mye om dagens fildelingsproblematikk, forteller Valvik. I tillegg kommer Eirik Solheim fra NRK Beta. [Linkene er satt inn av meg]

Jeg er litt spendt på filmen Urospredere [se den på Dagbladet.no]. Etter premieren vil den bli gjort tilgjengelig for nedlasting, så denne skal jeg få sett.

Hver bruker får sin egen 100 Mbit og mange vil nok være fristet av dette. Leste på VG Nett at en hadde med seg sju eksterne harddisker for å kunne laste ned litt. TGs holdning til dette er at de kun tilbyr en internettjeneste og vil ikke sensurere hva nettet brukes til. Dette samme holdning som bla. Telenor har, og som jeg også mener er den riktige måten og forholde seg til dette på. Alt lovlig kan også brukes på ulovlige måter.

Digi-TV på Digi.no har tatt for seg hvordan nettverket på The Gathering er bugd opp. Vel verdt en titt.

[OPPDATERING] Fant et par blogger som skriver The Gathering: kald.blogg.no, olastuen.no, lyxi.blogspot.com og cocacoliker.org.

3 thoughts on “The Gathering – En tradisjonspåske for mange

 • 09/04/2009 at 16:17
  Permalink

  Jeg kjenner personen du referer til (sitter ikke så langt unna ham her på TG) og jeg tenkte jeg kunne forklare at han IKKE har 7 eksterne hardisker men 7 interne…Videre har han ikke meldt seg på grafiske konkuranser som det også står i artikkelen…

  Reply
 • 09/04/2009 at 19:01
  Permalink

  Takk for tilbakemelding. Jeg bare refererer til det som sto i VG, men det er jo tydlig at man ikke kan stole på alt som står der da.

  Reply
 • Pingback: Frank Eivinds verden » Blog Archive » Noen videoer fra The Gathering

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d