Fotball-VM 2010: Kvartfinaler fredag 2. juli

Da er vi endelig kommet til kvartfinalene i Sør-Afrika. De to første ble spilt fredag 2. juli. Uruguay – Ghana så jeg i 3DRingen kino (Oslo), var veldig bra.

Nederland – Brasil. Brasil starter veldig bra, noe som resulterer i mål etter 10 minutter ved Robinho. Nederland kommer også til noen avslutninger. Pause: Nederland  – Brasil 0 – 1. Etter 54 minutter blir det mål til Nederland etter at Felipe Melo scorer selvmål for Brasil. Og etter 68 minutter er det Wesley Sneijder som scorer for Nederland. Brasil er nå veldig presset og virker litt småfrustrerte. Felipe Melo på Brasil får direkte rødt kort etter å ha stemplet Robben etter 74 minutter. Brasil prøver og prøver uten at det blir de helt store sjansene. Nederland var det sterkeste laget. Sluttreslutat: Nederland – Brasil 2 – 1.

Uruguay – Ghana. Det var Uruguay som kom best i gang og dominerte det første kvarteret. Derfra og ut var det Ghana som regjerte på banen. Enkelte sjanser til Uruguay, men det var Ghana som produserte de største sjansene. På slutten av omgangen pøste de på kraftig og det resulterte i mål ved Sulley Muntari to minutter på overtid. Pause: Uruguay – Ghana 0 – 1. Ghana starter også andre omgangen bra, men får seg en liten smell da Uruguay scorer etter 54 minutter ved Diego Forlán. I minuttene etter det, gjør den ghanesiske keeperen en del merkelig ting som fort kunne blitt en sjanse for Uruguay. Det er nå de som fører det meste av omgangen. Fulltid: Uruguay – Ghana 1 – 1. Begge lag prøver godt i ekstra omgangene og spillerne virker litt slitne. Flere som lett får skader. Flere gode sjanser til begge lag. Men det mest dramatiske skjer på overtid, da den uruguayske spilleren Luis Suarez står på streken og bokser ballen ut. Han får direkte rødt kort og utvises. Men Asamoah Gyan brenner straffen rett i tverrleggeren. At det er mulig å bomme på et slikt straffe. TV-bildene viser en jublende Suarez som er på vei inn i garderoben. Har vel aldri sett en som nettopp er blitt utvist være så glad. Sluttresultat: Uruguay – Ghana 1 – 1.

Straffespark. 2 – 1 Diego Forlán (URU). 2 – 2 Asamoah Gyan (GHA). 3 – 2 Mauricio Victorino (URU). 3 – 3 Stephen Appiah (GHA). 4 – 3 Andrés Scotti (URU). 4 – 3 John Mensah (GHA) bommer på straffe. 4 – 3 Maximiliano Pereira (URU) bommer på straffe. 4 – 3 Dominic Adiyiah (GHA) bommer på straffe. 5 – 3 Sebastián Abreu (URU). Uruguay vinner dermed straffespark konkurransen.

Dermed er Nederland og Uruguay klar for semifinale. De møtest tirsdag 6. juli 20.30.